E-commerce

E-commerce algemeen

Het woord E-Commerce is een verzameling van vele manieren van verkoop van producten en/of diensten via het internet. Vooral voor de consumentenmarkt, wordt dooraanbieders vaak gebruik gemaakt van een online shop, ook wel internetwinkel, webwinkel of webshop genoemd. De afgelopen jaren is deze markt enorm snel gegroeid en verdere groei wordt verwacht voor de komende jaren. Ondanks de economische tegenwind is e-commerce één van de weinige branches, waarbij over de totale branche genomen omzetstijgingen worden getoond.

Een webshop, wat zijn de voordelen?

Redenen voor het starten van een webshop zijn per situatie verschillende en daarbij behorende onderliggende doelen ook, maar de meest bekende voordelen zijn:

  • extra verkoopkanaal (in geval van bestaande fysieke winkel)
  • relatief lage aanvangsinvesteringen
  • kostenbesparing door procesoptimalisatie;
  • mogelijkheid van uitgebreid assortiment (long tail)
  • 24 uur per dag, zeven dagen per week open
  • uitsluiten van debiteurenrisico.

Internet bedrijf Expedient heeft veel ervaring met het uitdenken, opzetten, en realiseren van webshops in allerlei varianten. Zeer uiteenlopende projecten met diverse doelgroepen zijn succesvol vertaald naar succesvolle webshops. Bij deze projecten besteden we veel aandacht aan de conversie, vindbaarheid, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de webshop. 

Verkoopt u 20 verschillende artikelen, dan is een andere oplossing nodig dan wanneer u 45.000 artikelen verkoopt. Natuurlijk vraagt een website met één specifieke doelgroep een andere internetoplossing dan een project met zeer diverse doelgroepen. Ouderen en jongeren, regionaal of internationaal, al deze diversiteit vraagt volgens ons internetoplossingen afgestemd op uw specifieke situatie.


Delen