Zoekmachine optimalisatie

Bezoeker aantal vergroten door SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is de Nederlandse vertaling van het Engelse woord search engine optimization. Het is de kunst van het optimaliseren om uw website online vindbaar te maken, waardoor u meer gratis bezoekers naar uw website zult krijgen. Waarschijnlijk is het grootste gedeelte van uw bezoekers afkomstig uit de zoekmachine van Google.

        

Het is dus belangrijk dat uw website goed wordt geoptimaliseerd voor deze zoekmachine. Is dit nog niet het geval, dan liggen er nog tal van mogelijkheden om gratis bezoekers naar uw website te krijgen. Het is algemeen bekend dat verreweg de meeste gebruikers van zoekmachines niet verder kijken dan de eerste resultatenpagina. Sterker nog, maar al te vaak wordt niet de moeite genomen om ‘onder de vouw’ te kijken. Dit versterkt het belang voor uw organisatie om een toppositie binnen Google te bereiken.

 

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit honderden punten waar rekening meegehouden dient te worden om goed gevonden te worden binnen Google. Zo is het belangrijk dat uw website unieke content bevat, en dat de belangrijkste zoekwoorden waarop u gevonden wilt worden terug te vinden zijn binnen uw website. Als u net een nieuwe website heeft laten maken, dan begint u als het ware met een schone lei binnen Google. In de loop der tijd zult u een goede reputatie op moeten bouwen, dat er uiteindelijk voor moet zorgen dat u beter gevonden gaat worden. Hoe meer dingen u vanaf het begin goed doet, des te beter uw reputatie zal worden wat weer resulteert in meer bezoekers en dus meer omzet.    


Het is belangrijk dat uw website wordt geoptimaliseerd volgens de richtlijnen van Google en dat u zich niet bezig gaat houden met Black Hat SEO technieken. Deze vorm van zoekmachine optimalisatie zal voor de korte termijn wellicht een positief effect hebben op uw rankings, maar in een later stadium erg schadelijk kunnen zijn. Deze “illegale technieken” kunnen er namelijk voor zorgen dat uw website voorgoed wordt verbannen uit de zoekresultaten.


Zoekmachine optimalisatie specialist

U doet er dus verstandig aan de zoekmachine optimalisatie van uw nieuwe of oude website over te laten aan een SEO specialist, zodat u in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat uw website straks niet meer is terug te vinden binnen de zoekresultaten. Onze zoekmachine optimalisatie specialist staat klaar om te helpen bij het online vindbaar maken van uw website of webshop. Benieuwd geworden naar wat wij voor u zouden kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een passend advies op maat.


Delen