Blog

Personalisatie & Drupa

Personalisatie  & Drupa

Een aantal weken geleden heeft een delegatie van Expedient een bezoek gebracht aan de grootste print en cross-media solutions beurs van Europa; Drupa!

Op dit gigantische, twee weken durende, evenement laten bedrijven zoals HP, Fujifilm, Polar, Koda, Epson, Canon, Konica Minolta en allerhande andere grote en kleine multinationals (bijna 2000!) hun licht schijnen op de toekomst van o.a. printing en aanverwante technologieën zoals 3D printing.

Ook komt op de beurs naar voren wat de verwachtte toekomst is met betrekking tot de verschillende markten en dit is ook waarom Expedient besloten heeft hier op bezoek te gaan.

Zoals velen van jullie niet ontgaan zal zijn hebben wij in de afgelopen tijd veel verschillende applicaties ontwikkeld er is echter één applicatie waarop wij bijzonder trots zijn en waarvan wij denken dat wij hier nog veel meer mensen blij mee kunnen gaan maken.

In samenwerking met IamYOUP B.V. hebben wij het portaal www.mijneigenbidon.nl ontwikkeld. In de wereld van printing is het al niet meer dan normaal dat je in staat bent je eigen t-shirts, kaartjes of posters te kunnen maken voor een vergelijkbaar tarief als niet gepersonaliseerde producten.

Het voordeel van klassiek drukwerk is dat er altijd al een voor gedefinieerd vlak is. Ongeacht of ik een t-shirt of een kaartje ga printen, ik heb altijd een vierkant vlak waarbinnen ik mag gaan “ontwerpen”. Dit maakt deze oplossingen relatief eenvoudig te realiseren (ook dit was te zien op Drupa!).

Voor bidons ligt het wat complexer. Van origine worden Bidons altijd bedrukt met een zeefdruk machine. Er wordt een mal gemaakt voor de bidons en hiermee kunnen alle kleuren bedruk worden op de bidons, een tekst toevoegen is ook wel mogelijk maar hiervoor is wel veel instelwerk vereist. Bidons konden dus alleen in grote oplage (+400) “gepersonaliseerd worden”, dat wil zeggen, er kunnen op 400 bidons één en dezelfde opdruk worden geplaatst.

IamYOUP heeft als eerste in Europa een digitale druk machine weten te realiseren, een baanbrekende innovatie in deze markt! Met deze digitale machine zijn de mogelijkheden eindeloos, er kunnen meer kleuren bedrukt worden en doordat er digitaal bedrukt wordt is ook “digitale” input mogelijk.

Expedient heeft van begin tot eind meegedacht, ontworpen en de daadwerkelijke applicatie gerealiseerd, niet alleen kunnen nu bidons volledig online ontworpen en afgerekend worden maar ook de bedrukking gaat rechtstreeks naar de machine. Bij de machine is ook nog een controle applicatie bedacht die volledig te bedienen is op een Ipad, door een simpele “swipe” kan een bidon goed of afgekeurd worden.

De bidons zijn door de klant online te zien in volledige 3D weergave waardoor het daadwerkelijke eindresultaat ook echt te zien is. Het unieke aan dit concept is dat er niet alleen per stuk ontworpen kan worden maar dat ook grote aantallen echt gepersonaliseerd kan worden.

Er wordt eenmalig een ontwerp gemaakt, binnen dit ontwerp kan aangegeven worden welke onderdelen allemaal “persoonlijk” moeten zijn, maak je bijvoorbeeld een ontwerp voor een voetbalclub dan kun je aangeven dat de velden, “naam”, “nummer” en “afbeelding” uniek moeten zijn.

Nadat dit proces is doorlopen gaat men naar een eenvoudige wizard waar allereerst een dynamisch gegeneerd Excel bestand moet worden gedownload met daarin de gepersonaliseerde vlakken.

Vervolgens kunnen alle foto’s worden geüpload die op de verschillende bidons moeten worden bedrukt. Als dit is gedaan kan de gedownloade Excel template worden gevuld en worden geüpload.

Vervolgens gaat de applicatie alle foto’s, namen & nummer matchen op de manier waarop het Excel bestand is gevuld. De applicatie zorgt dan voor de 100 unieke drukbestanden die nodig zijn voor de printer.

Als dit eenmaal is verwerkt ziet u 5 random gekozen afdruk voorbeelden om te controleren of dit allemaal is goed gegaan, tevens kunt u de volledige lijst met voorbeeld bestanden downloaden om zeker te weten dat alle bestanden goed zijn gegenereerd.

Heeft u alles in orde bevonden en betaald dan zullen alle bestanden verzonden worden naar de machine en zullen de bidons bedrukt worden.

Deze worden dan al binnen 8 dagen bij u thuisbezorgd!

Deze applicatie is generiek opgebouwd en maakt dus allerhande implementaties mogelijk, heeft u ook een bijzonder product dat u ook wilt laten personaliseren? Neem dan eens contact met ons op over de mogelijkheden.

Wilt u eigenlijk ook wel een bidon? Neem dan eens een kijkje op www.mijneigenbidon.nl en bekijk het onderstaande filmpje.

Terug