Testing en livegang

Testen is een wezenlijk onderdeel van het proces. Het functionele testen gebeurt als volgt:

Unit testing. 
Deze testen worden door Expedient zelf uitgevoerd. Wij testen de programmeercode die we hebben gemaakt op zaken als volledigheid en methode. In het kader van functioneel testen gaat het hierbij of de code goed geschreven wordt en dus functioneert. Het doet wat het moet doen.

Smoke testing.
Dit is een eerste test die moet aangeven of de basisfunctionaliteiten in orde zijn. Door middel van een aantal test cases wordt gekeken of deze versie van de software stabiel is en klaar om verder ontwikkeld en getest te worden.

Acceptatietest. 
Ook wel beta test of usability test genoemd. Deze manier van testen is er voor bedoeld om te achterhalen of de software uiteindelijk doet wat er van verwacht wordt. Concreet betekent dit een test die uitwijst of de ontwikkeling geaccepteerd wordt op basis van de geformuleerde functionele eisen. Advies is voor deze fase ook weer de eindgebruikers te betrekken. 

Livegang
Is de testfase goed doorlopen dan kan de applicatie live gaan en kan deze aan de gebruikers kenbaar worden gemaakt.

Wil je meer weten over dit onderwerp en wat wij daarin voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons via ons contactformulier op of bel ons: 038 – 820 0060

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie